Forslag og ideer til tilskud

Forslag og ideer til tilskud

Høns får de fleste vitaminer og mineraler gennem deres foder, hvor de mest vigtige vitaminer er A, D og E, samt mangan, kalcium og methionin.

Specielt tunge racer kan være udfordret af vitaminmangel eller manganmangel.

A Vitaminer er vigtige for fjerkræets trivsel, ægproduktion, kyllingernes opvækstmuligheder, vitaliteten/levedygtighed og rugeæggenes kvalitet.

Karotin som findes i græs, gulerødder, Grønkål og enkelte bær, omdannes til A-vitamin og er derfor vigtige vitaminkilder.

D vitaminer er meget vigtigt for hønsenes optagelse af kalk og andre mineraler.

Mangel på D-vitamin, kan betyde tyndskallede æg, en dårlig fjerdragt eller svage knogler. Huden omsætter dagligt solens lys til D-vitamin, så om vinteren, kan et tilskud af levertran, som indeholder meget D-vitamin, kompensere herfor.

E vitaminer har betydning for kyllingernes opvækst og fjerkræets formeringsevne (rugeæg).

Findes i mindre mængde i det sædvanlige fuldfoder vi giver dagligt og ellers i større eller mindre grad i hvede, havre, byg, majs, grønt fra haven, bær og frugt. Mangelfuld E-vitamintilskud, kan betyde dårlige rugeæg eller kyllinger som vælter = væltekyllinger.

Levertran indeholder desuden store mængder A-vitamin og kan derfor være et godt vintersupplement.

Her kan du finde oplysninger om f.eks. hvidløg i dine høns mad eller andre krydderiers indvirkning på dine høns, men husk altid uanset at give dine høns adgang til vand og grit(skaller)

Vi har selv rigtig god erfaring med Mettes hønseguf, specielt i den kolde tid, du finder opskriften her: http://fjerkrae.dk/leksikon/pmwiki.php/DiverseTilskud/H%C3%B8nseguf

Denne opskrift kan varmt anbefales både sådan for at forebygge, men også sikre en god løbende fordøjelse hos hønsene

En anden spændende information er dette indlæg vedr. krydderier og hvordan de kan bruges i maden eller vandet til dine høns: https://www.facebook.com/groups/267517256768170/permalink/453861441467083/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *